Selecteer een pagina

VDGC Nieuwsbrief maart 2019

18 mrt 2019Nieuwsbrief

Nieuwsbrief maart 2019

Dit is de nieuwe digitale nieuwsbrief van VDGC accountants en belastingadviseurs!
Wij zullen u deze op gezette tijden toezenden en zijn heel benieuwd wat U er van vindt!

Er is echter meer nieuws te melden van VDGC. Wellicht heeft u op onze website al vernomen dat Jan Rijken per 1 maart 2019 is toegetreden tot de maatschap.

Een korte kennismaking:

Per 1 maart 2019 is drs. J.A. (Jan) Rijken RA als partner toegetreden tot de maatschap bij VDGC accountants en belastingadviseurs.
Als adviserend accountant heeft Jan ruime ervaring met zowel het MKB, verenigingen en stichtingen en kenmerkt hij zich als een accountant met een hoge mate van betrokkenheid bij zijn relaties en het leveren van toegevoegde waarde.
Jan heeft aan de Vrije Universiteit (VU) bedrijfseconomie gestudeerd en de opleiding tot registeraccountant (RA) afgerond. De laatste 7 jaar was hij werkzaam bij MTH accountants en adviseurs.
Naast zijn werkzaamheden bij VDGC is Jan ook actief als lid van de NBA-commissie MKB en als toetser namens de Raad voor Toezicht NBA.
Jan is verder ook docent bij vakorganisatie SRA en is voorzitter van de SRA-commissie marketing en communicatie.

We zijn als VDGC dan ook uitermate blij met Jans komst naar VDGC en hopen op een lange en voorspoedige samenwerking.

Verder in deze editie:

  • ZZP’er inhuren? Let op regels Wet DBA!
  • Akkoord spoedreparatie fiscale eenheid
  • Vof vereist redelijke gelijkwaardigheid partners
  • Recht op zelfstandigenaftrek bij geringe omzet?
  • Vier jaar oude auto is ‘nieuw’  voor bpm
  • Schenkvrijstelling, ook als kosten al betaald zijn

Reacties, op- en aanmerkingen op deze nieuwsbrief kunt u ons via nieuwsbrief@vdgc.nl doen toekomen. Wij stellen uw reacties zeer op prijs. Afmelden voor verdere toezending van deze nieuwsbrieven is mogelijk via de link onderaan de nieuwsbrief.Wij stellen het echter zeer op prijs als u uw afmelding met enkele steekwoorden aan zou willen toelichten via eerder genoemd mailadres, want uiteraard zijn wij zeer benieuwd naar de reden(en) dat u de nieuwsbrieven niet langer wenst te ontvangen.

VDGC – accountants waar u op kunt rekenen!

Akkoord spoedreparatie fiscale eenheid

De spoedreparatiewet inzake de fiscale eenheid is door de Tweede Kamer aangenomen. Deze spoedreparatie was nodig omdat de Europese rechter de bestaande wetgeving inzake de fiscale eenheid op sommige punten discriminerend vond voor ondernemingen in Nederland met dochtervennootschappen in andere landen van de EU. Deze rechtsongelijkheid wordt door de spoedreparatiewet opgeheven.