Selecteer een pagina

VDGC Nieuwsbrief juni 2019

12 jun 2019Nieuwsbrief

VDGC Nieuwsbrief juni 2019

Terwijl de vakantiekriebels wellicht al wat beginnen op te spelen, brengen we toch graag nog de VDGC Nieuwsbrief voor de maand Juni onder uw aandacht.
Deze keer naast zes lezenswaardige artikelen, ook aandacht voor het Mobility Event en het Impact Event Duurzaam Zeist

Duurzaam Zeist

Op 16 mei jl. was VDGC supporter van het Impact Event Duurzaam Zeist. Een initiatief om binnen het Zeister bedrijfsleven gezamenlijk te komen tot een klimaat neutraal Zeist. Dit streven sluit uiteraard naadloos aan bij het streven naar duurzaamheid dat VDGC voorstaat. Niet alleen werd het gebouw bij de recente verbouwing voorzien van diverse energiebesparende voorzieningen, ook qua mobiliteit streeft VDGC naar duurzaamheid:  met vier oplaadpunten voor elektrische voertuigen heten wij ook de elektrorijder duurzaam welkom!
De deelnemende bedrijven aan dit event verplichten zich te streven naar verdergaande verduurzaming van de bedrijfsactiviteiten. Een streven waar VDGC zich dan ook graag bij aansluit!

Mobility as a Service

Een ander event wat hier dicht bij aansluit is het door Zakelijk Zeist georganiseerde event over de mobiliteit van de toekomst. Hoe ziet het vervoer er over enkele jaren uit? Rijden we nog zelf of dekt het OV onze vervoersbehoefte? Overdekt fietsen? En wat gebruiken we voor brandstof als we nog wél met de auto gaan?
Met sprekers als Hans Bresser, directeur Strategie & Innovatie van de BOVAG en Paul de Winter, manager PitPoint Clean Fuels worden deze onderwerpen van alle kanten belicht in Congrescentrum Antropia, Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen.
Op de informatiemarkt waar u onder meer een proefrit op een elektrische fiets kunt maken, of even racen als Jos Verstappen in een van de prijswinnende race-simulatoren van de firma Bernax (Zeister Ondernemer van het jaar 2018), treft u ook de stand van VDGC aan. Onze accountants kunnen u uit en te na adviseren over de fiscale aspecten rondom mobiliteit. Uiteraard kunt u ook met eventuele vragen rond dit onderwerp bij hen terecht.

Wij hopen u donderdag 20 juni vanaf 19.30 uur in Congrescentrum Antropia, Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen te mogen begroeten!

VDGC – accountants waar u op kunt rekenen!

Geen hogere KIA voor vof

Als een vennootschap onder firma (vof) recht heeft op de investeringsaftrek voor kleinschalige investeringen (KIA) krijgt iedere vennoot een evenredig deel. Als er bij de berekening van uit wordt gegaan dat iedere vennoot voor een evenredig deel heeft geïnvesteerd, kan dit leiden tot een hogere KIA. Hier heeft de rechter nu een stokje voor gestoken.